WINTOO SOFT TECHNOLOGIES S.R.L. recomandă clienților săi să joace într-un mod rațional și responsabil, oferind jucătorilor instrumente și posibilități adecvate pentru gestionarea contului de joc, conforme cu principiile stabilite.
I. PRINCIPILE DE JOC RESPONSABIL ALE WINTOO
1.1. Principiul participării benevole
Participarea la jocurile de noroc pe site-ul win2.ro este strict benevolă și presupune independenţa şi libertatea luării deciziei de către jucător cu privire la participarea la joc.
1.2. Neadmiterea minorilor la joc
WINTOO depune eforturile necesare pentru neadmiterea minorilor la procesul de joc. Crearea unui Cont de joc pe site-ul win2.ro se poate face doar de către o persoană majoră (18+), fapt verificat printr-un set de măsuri aplicate atât la crearea contului de joc, cât și pe parcurs în procesul utilizării acestuia.
Organizatorul de jocuri de noroc atenționează în permanență vizitatorii și utilizatorii site-ului său, win2.ro, cu referire la interzicerea participării la joc a minorilor, prin plasarea, la vedere, a mențiunilor legate de vârsta minimă admisă pentru joc (semnul (18+) va fi plasat în notele de subsol ale site-ului).
1.3. Informarea jucătorilor
WINTOO informează jucătorii despre posibilitățile de evaluare, inclusiv autoevaluare, a potențialelor dependențe de jocurile de noroc, oferind disponibilități de consiliere specializată. Niciun angajat WINTOO nu va evita să ghideze participanții spre instrumentele disponibile pentru autoevaluare sau pentru setarea limitelor de joc.
1.4. Neadmiterea creditării
WINTOO nu creditează în nici într-un caz jucătorii săi. Participarea la joc se face exclusiv din sursele disponibile în Soldul contului de joc. În cazul în care miza selectată de jucător va fi mai mare decât soldul disponibil aceasta nu va fi acceptată.
II. INSTRUMENTELE DISPONIBILE PENTRU ABORDAREA RESPONSABILĂ
2.1. Limitele pentru joc.Orice participant își poate seta anumite limite pentru joc pentru a preveni dezvoltarea unei eventuale dependențe de jocurile de noroc
- Limita de depunere. Jucătorul își poate seta o limită de depunere, selectând o perioada de valabilitate a acestei limite. Limita de depunere va permite participantului să-și planifice din timp sursele destinate jocului, fără a fi influențat de rezultatele jocurilor la care deja a participat.
- Limita de pierdere. Orice participant la jocuri își poate stabili limite pentru potențialele pierderi, sistemul organizatorului oprind jocul în cazul atingerii limitelor setate.
- Limita de timp. Site-ul win2.ro oferă posibilitatea stabilirii unei limite de timp petrecut pe site, întrerupând în mod automat sesiunea la atingerea plafonului de timp stabilit.
- Renunțarea la anumite jocuri.Participanții își pot restricționa accesul la oricare dintre secțiunile disponibile pe site (Sport, Cazinou etc.) în cazul în care constată o dependență periculoasă în raport cu jocurile respective
- Autoexcludere.Orice persoană care deține un cont de joc pe site-ul win2.ro se poate exclude în totalitate de la funcțiunile disponibile pe site, în acest sens fiindu-i blocat accesul în contul de joc. Concomitent cu blocarea contului vor fi sistate și orice alte acțiuni aferente activității de joc: depuneri sau retrageri de fonduri, plasarea mizelor, etc. WINTOO asumându-și obligația neincitării la joc a persoanelor care au selectat această opțiune, prin renunțarea la orice acțiuni orientate să susțină jocul.
- Reacție promptă. WINTOO va examina prioritar solicitările de consiliere pentru a preveni dependența de jocurile de noroc, precum și cererile de suport pentru stabilirea limitelor venite din partea jucătorilor. Orice limită menționată mai sus poate fi setată direct din Contul de joc sau participantul poate solicita asistență din partea angajaților win2.ro, help@win2.ro, prin funcția de live chat sau prin apel telefonic la +40 374 8888 33.
2.2. Autoevaluarea
Participanții la jocurile de noroc organizate de WINTOO au posibilitatea să facă un test de autoevaluare direct pe site-ul win2.ro, care va permite determinarea prealabilă a potențialului risc de dependență față de jocurile de noroc.
Autoevaluarea constă din 17 întrebări, anexă la prezenta Politică, iar dacă jucătorul va răspunde cu „DA” la 5 sau mai puține întrebări, acestuia îi va fi sugerat să vorbească deschis cu un consilier cu privire la rezultatele autoevaluării și la problemele legate de jocurile de noroc.
Dacă jucătorul va răspunde cu „DA” la 5 sau mai multe întrebări, acestuia îi va fi sugerat să apeleze neîntârziat la serviciile unui centru specializat în identificarea și tratarea problemelor cauzate de jocurile de noroc.
2.3. Cooperarea cu Asociația JOC RESPONSABIL
WINTOO cooperează și susține inițiativele Asociației JOC RESPONSABIL, Asociație care elaborează și implementează programe de educare și prevenție a dependenței de jocuri de noroc precum și de consiliere psihologică a persoanelor care au depășit limita recreațională a practicării jocurilor de noroc.
Jucătorii win2.ro pot accesa site-ul www.jocresponsabil.ro, prin intermediul căruia, sub supravegherea unei echipe calificate, pot determina dacă au sau nu probleme legate de dependența față de jocurile de noroc și totodată, li se poate oferi consiliere gratuită legată de subiectul dependenței.
III. INSTRUIRE
Toți angajații WINTOO sunt instruiți cu privire la asistarea jucătorului referitor la cele mai recente practici în legătură cu Jocul Responsabil. Instruirile se realizează atât pe intern, cât și prin apelare la entități terțe, specializate în acest domeniu.
Instruirea angajaților se realizează în scopul înțelegerii proceselor și tehnicilor de prevenire și gestionare a anumitor comportamente ale jucătorilor care ar putea depăși normalitatea și, ca atare, ar putea deveni riscante atât pentru ei, cât și pentru cei apropiați.